Johan Arts Photography
Dit Is Holland
EASY KRINGLOOP BREDA
ZORGVOORELKAAR
Menu
Welkom op Radio Hollandse Muziek
Close Menu Down to Content
Amaryllis Temmerman Handen op je rug


een gevoelige ballad voor: “Handen op je rug”. Dit lied gaat over een relatiecrisis en de verscheurdheid die je voelt als je moet kiezen tussen je passie en je relatie.

Amaryllis Temmerman is een all-round artieste, die al heel wat watertjes doorzwommen heeft. Op haar 18de gaat ze een jaartje rondtoeren met de internationale jongerenorganisatie Up with people. Ze zingt en danst in heel wat landen van Amerika en Europa.

Ze studeert pers- en communicatiebeheer in Gent, maar de podiumdroom laat haar niet los. Daarom volgt ze op latere leeftijd toch nog les aan de musicalafdeling van het conservatorium van Brussel.
Bijna onmiddellijk na die studies zet ze een eigen productie op, Groeipijn. Hiermee toert ze langs de Vlaamse culturele centra. Ze krijgt een rol aangeboden in Ben, de musical en De Rocky Horror Show bij het NTG, om daarna op JIMtv in de serie De Vuilbek als femme fatale uit de hoek te komen. Amaryllis speelt ook in een aantal educatieve theaterproducties en in 2002 pakt ze uit met een tweede soloproject: Vallende ster. Ook in enkele Nederlandstalige films is ze te zien o.a. Anyway the wind blows.
Een ontmoeting met David Poltrock in 2003 leidt tot haar eerste album: In alle eenvoud. Bij het grote publiek wordt ze bekend als ze deelneemt aan Eurosong met ‘God in alle eenvoud’. We schrijven dan 2004, het jaar van de doorbraak voor haar.


Geplaatst door: Janoesj
Datum: 11 Oct 2017 21:23:32Dit, pagina gebruikt verschillende cookies. Privacy policy