Johan Arts Photography
Dit Is Holland
EASY KRINGLOOP BREDA
ZORGVOORELKAAR
Menu
Welkom op Radio Hollandse Muziek
Close Menu Down to Content
Ghijs de Bruijn lanceert nieuwe single met de pakkende titel Buiten Zinnen


Peter Kent scoorde in 1980 een megahit met ‘It's A Real Good Feeling’. Dat inspireerde Ghijs de Bruijn om er een Nederlandse tekst op te schrijven. De zanger uit de Achterhoek bedacht de titel ‘Buiten Zinnen’.

Het is niet de eerste keer dat Ghijs aparte titels gebruikt voor z’n nummers. Volgens Ghijs ook de titel van een aantal eerder uitgebrachte singles waaronder ‘Het winnende lot’ en ‘Doe maar normaal’ pakkend en nodigen uit om te luisteren of aan te klikken op YouTube.

Het geheel is geproduceerd door Manfred Jongenelis. ‘We hebben gekozen voor een fris arrangement.
Als je Manfred een beetje kent, zou je denken dat hij een productie maakt met een accordeon. We hebben echter gekozen om deze achterwege te laten. Marcel Fisser heeft de gitaarpartijen ingespeeld en er is een live solo met een saxofoon in verwerkt’, glundert Ghijs.

Het nummer gaat over het compleet buiten zinnen raken van een vrouw die je een aantal keren gezien hebt. ‘Die kom je steeds weer tegen en steeds iets dichter bij. Dat is enerzijds best eng, anderzijds heel erg leuk en uiteindelijk vind je elkaar leuk. Normaal gesproken help ik altijd met het draaiboek voor de clip, maar deze keer wist ik niet hoe ik dat aan moest pakken. Gelukkig had clipproducent Patchanka Oosterhuis een passende oplossing. Hij heeft ontzettend veel oog voor detail. In de tekst zitten heel weinig direct aanwijsbare dingen waar je iets mee kunt’, aldus Ghijs.

Patchanka heeft bedacht dat een vrouw werkzaam is een etalage. Ghijs loopt voorbij, is dichtbij, maar ook heel ver weg. Een andere scene vertolkt het werk van kroegmedewerker Ghijs die de dame  ziet. Hij draait snel  het bordje van gesloten naar open. Zij komt binnen, hij begroet haar en draait het bordje op gesloten. Uiteindelijk krijgt Ghijs een close moment…..Geplaatst door: Janoesj
Datum: 06 Apr 2018 19:52:13Dit, pagina gebruikt verschillende cookies. Privacy policy